zondag 11 september 2005

SGP?!

Het moge duidelijk zijn, Nederland is de meest verlichte natie ter wereld. De rechter heeft afgelopen week uitgesproken dat de Staatkundig Gereformeerde Partij (www.sgp.nl) geen subsidie meer mag ontvangen van de overheid aangezien er geen vrouwen volwaardig lid mogen worden van deze politieke partij. Dit is in strijd met een VN-verdrag wat mede door Nederland is geratificeert. Het Clara Wichmann instituut heeft de staat aangeklaagd vanwege het verstrekken van subsidie aan een discriminerende organisatie. De rechter heeft het grondrecht 'verbod op discriminatie' laten prevaleren boven de godsdienstvrijheid.

Ongelofelijk en onbegrijpelijk, en zeker onnodig. Zoals een SGP-vrouw van de week opmerkte: Waarom moet een ander voor mij bepalen of ik gediscrimineerd word? Terecht ook dat minister Remkes in hoger beroep gaat in deze zaak.

De SGP heeft nooit neigingen vertoond van extremisme of dingen in die richting. Niemand hoeft lid te worden van de SGP, juist in een vrij land als het onze is deze keuzevrijheid van groot belang. Afgelopen week heeft een onbenullige rechter op grond van eigen politieke voorkeur overheidssubisidie aan een politieke partij verboden. Doorgeschoten feministen (die anno 2005 waarschijnlijk niets beters te doen hebben) hebben ons rechtssysteem onnodig belast.

Af en toe schaam ik me ervoor een Nederlander te zijn.

Update: Lees dit artikel eens op de site van het Reformatorisch Dagblad (niet op zondag geopend).

Geen opmerkingen: